lördag 24 mars 2012

Wallenbergare

Recept på wallenbergare finns det många av, detta är min variant där ursprungsreceptet är från Tasteline.

500 gram kalvfärs
3 äggulor
1-2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Ströbröd
Smör

Potatispuré
300 gram vinterpotatis, skalad
1 dl mjölk
1 msk smör
Salt
Peppar
1 nypa muskot, färskriven

Till servering
Gröna ärtor eller sockerärtor
Rårörd lingonsylt

Alla ingredienser till biffarna bör vara väl kylda. Blanda färsen med äggulor och kryddor. Tillsätt grädden lite i taget under kraftig omrörning. Färsen ska bli något lös. Låt färsen stå i kylen nån timme för vila.

Häll upp hälften av ströbrödet på ett fat. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar av den något lösa färsen. Lägg biffarna på fatet med ströbröd, strö resterande bröd över biffarna.

Stek biffarna i smör på låg värme. Ev kan de behövas efterstekas i ugn en stund tills de är genomstekta, fluffiga och fina.

Servera med potatispuré, ärtor/sockerärtor och rårörda lingon, samt ev en skvätt smör från stekpannan.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...