söndag 12 februari 2012

Tekakor från Frövi

ca 40 stycken

1 l lättmjölk
8 dl havregryn
175 g margarin
75 g jäst
½ dl socker
1 tsk salt
ca 2 l vetemjöl

Låt havregrynen svälla ett par timmar eller över natten i mjölken.

Smält margarinet och häll det i havregrynsmassan.

Lös upp jästen i lite av vätskan. Blanda i de torra ingredienserna. Spar lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 20 minuter.

Ta upp degen på bakbordet och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Ta med ett runt mått, ca 10 cm i diameter, ut tekakor. Lägg dem ca 12 stycken på varje plåt och låt dem jäsa ca 30 minuter.

Grädda kakorna i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...