söndag 12 februari 2012

Persiljejärpar

4 portioner

500 g blandfärs
½ dl vatten eller grädde
2 msk ströbröd
1 ägg
1 liten gul lök
1 knippa persilja
Salt
Vitpeppar
Smör
2 dl buljong

Sås
Buljongskyn
1 dl grädde
1 msk mjöl
Salt
Peppar
Äkta soja

Låt ströbrödet svälla en stund i vattnet. Riv under tiden löken och klipp persiljan fint.

Arbeta färsen smidig med ägget, löken, brödblandningen och persiljan. Krydda färsen.

Forma avlånga "järpar" och stek dem runt om i stekpanna. Lägg sedan över dem på ett fat.

Vispa ur stekpannan med buljong, sila den och häll tillbaks i stekpannan. Tillsätt grädde och mjöl. Låt såsen koka upp under vispning och koka några minuter. Smaka av den med soja och kryddor.

Lägg tillbaks järparna i pannan en stund så allt blir varmt.

Gott att servera till:
brynt potatis, pommes frites, kokt ris eller spagetti, kokta grönsaker, lingonsylt och pressgurka.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...