torsdag 12 januari 2012

Matig sallad med cannellinibönor

God sallad som passar till kyckling med krämigt täcke (se under fliken kycklingfilé). 4 portioner

3 dl matvete (eller bulgur)
100 g frysta gröna bönor
1 burk cannellinibönor
1 kruka krispsallad
1 ask körsbärstomater
1-2 avokador
Flingsalt
Svartpeppar

Vinägrett
½ dl olja från rostad paprika på burk
1 tsk dijonsenap
½ msk pressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta

Tillaga matvetet enligt paketet. Låt svalna.
Förväll de gröna bönorna hastigt i lättsaltat vatten.
Skölj cannellinibönorna med vatten i en sil. Blanda dem med matvetet och gröna bönor.

Skölj och torka salladen och riv den i grova bitar.
Halvera tomaterna och skala och skär avokadon i bitar. Blanda allt.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Salta och peppra och blanda väl.

Lägg upp salladen i en vacker skål eller på ett stort fat.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...