torsdag 12 januari 2012

Kyckling med krämigt täcke

Kyckling är alltid lika gott. Servera gärna med Matig sallad med cannellinibönor (se fliken sallad).

4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 600 g
1 msk smör/rapsolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor rostad paprika från burk
1 pkt tärnat bacon
1 dl riven lagrad ost
1 brk lättcrème fraiche, 2 dl
1 dl svarta oliver med kärnor
Flingsalt
Svartpeppar
Basilikablad till garnering

Sätt ugnen på 225 grader.

Bryn filéerna i smör 3-4 min på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

Skala och hacka lök och vitlök. Hacka den rostade paprikan. Kärna ur hälften av oliverna och hacka dem.

Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver till pannan och låt bryna med baconet ett par min. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.

Rör ihop riven ost och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.

Fördela röran över kycklingen och toppa med resten av oliverna. Gratinera i ca 20 min tills kycklingen är färdig. Garnera med basilika.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...