torsdag 12 januari 2012

Grillad kycklingfilè med grönsaksris och ingefära

Godast är förstås att grilla ute men steka den blir också gott. 4 portioner

4-6 kycklingfiléer beroende på hur stora de är
1 dl matolja
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl ris
2 dl finskuren paprika, gärna olika färger
1 dl strimlad purjolök
½ zuccini, tärnad
2 msk matolja
1 tsk mald ingefära
½ tsk gurkmeja
Salt
Peppar
Rhode Island dressing

Marinera kycklingfiléerna i en blandning av olja och pressad vitlök i 1-2 timmar före tillagningen.
Koka riset enl anvisningen på paketet.
Fräs grönsakerna i oljan i ett par minuter utan att de får färg, salta och peppra. Blanda i det färdiga riset och krydda med ingefära och gurkmeja.
Salta och peppra kycklingfiléerna och grilla eller stek dem 3-4 minuter på varje sida.

Servera med grönsaksriset och Rhode Island dressing.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...