fredag 13 januari 2012

Fetaostfyllda färsbiffar med tzatsiki och chilitomatketchup

Mums!
4 portioner

600-800 g nötfärs
1 burk tärnad fetaost
1 dl mjölk
1 grovt hackad lök
Salt
Peppar
1 gurka
250 g matlagningsyoghurt
½ msk salt
1 riven vitlöksklyfta
3 tomater
2 dl tomatketchup
½ msk sambal oelek
2 msk socker
4 pitabröd
Sallad
Rödlök skuren i ringar

Oxfärsbiffarna
Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 st nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.

Tzatsikin
Grovriv gurkan, lägg i en skål och salta. Låt stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 min. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda den med yoghurten. Riv vitlöken och lägg i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Chili- och tomatketchup
Tärna tomaterna. Värm ketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Smaksätt med salt och peppar.

Servering
Grilla biffarna och pitabrödet. Lägg biffarna i pitabrödet. Lägg i sallad, lök och såserna.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...