söndag 15 januari 2012

Couscoussallad

Bild lånad från ICA

God sallad på buffén eller till grillat. 4 portioner

4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond
1/4 purjolök (den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
3 msk olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 påse babyspenat (à 65 g)
150 g fetaost
50 g parmesanost
ev olivolja att ringla över
ev finstrimlade citronskal

Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.

Blanda couscousen med olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater.
Krydda med chiliflakes och salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.

Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla gärna över lite olivolja och strö ev över citronskalsstrimlor.

Anita

1 kommentar:

  1. Du denna ska jag spara! Vi ska ha fest den 7 sept.Tror jag blir kanonbra!
    Så fina recept du delar med dig!!!
    kramelikram
    Fia

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...