fredag 13 januari 2012

Äppelkyckling

Äpplen i maten är kanske lite ovanligt men så gott. 4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
4 skivor bacon
2½ dl Kelda örtsås
2 tsk osötad senap
2-3 röda äpplen

Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den någon minut i smör i en stekpanna.

Ta upp och knyt en baconskiva runt varje filé.
Vispa ihop örtsås och senap i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem hastigt i smör i stekpannan. Lägg dem bredvid kycklingen och låt dem steka med några minuter på slutet.

Servera med kokt potatis eller ris.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...