måndag 4 juli 2011

Bountykaka

Galet god kaka!


25-30 personer

4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten

Smörkräm
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse cocos

Garnering
200 g ljus blockchoklad
1,5 msk olja

Vispa ägg och socker. Tillsätt torrvarorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna i 175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.

Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna.
Bred över den kalla kakan.
Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...