onsdag 22 juni 2011

Knapriga chokladpinnar

Härliga kaffe-på-maten-kakor med mycket chokladsmak. ca 32 stycken

175 g smör
2½ dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao, gärna Drostes
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader.
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst - matberedare går bra.
Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver väl i en bunke. Rör sedan ner det i smör-sockerblandningen och samla ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och rulla längder lika långa som plåten. Lägg dem två och två på bakpappersklädda plåtar.
Grädda mitt i ugnen 11-13 minuter.
Ta ut och skär de varma längderna i sneda, 3 cm breda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.
Förvara dem torrt i burk.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...