onsdag 20 april 2011

Senapsmarinerad fläskfilé med pepparrot

Hade detta på sonens studentfest för ett antal år sedan och det var mycket lyckat. Är sedan dess en återkommande favorit. Hur många det räcker till är lite svårt att beräkna, det beror ju på hur mycket annat man har på buffébordet men ca 10 bufféportioner.

1 kg fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Dressing
1 msk fransk senap
½ dl olja
½ dl vatten
2 msk hackad rödlök
2 msk kapris
2-3 msk riven pepparrot
½ tsk salt
2 krm svartpeppar

cocktailkapris till garnering

Dagen före festen
Sätt ugnen på 175 g. Bryn köttet i smör i stekpanna. Lägg på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Stek köttet i ugnen ca 20 min. Låt svalna, ställ kallt.

Lägg senapen i en skål och vispa i oljan, lite i taget. Vispa vatten, rödlök, kapris, pepparrot, salt och peppar. Ställ kallt.

2-3 timmar före serveringen
Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över såsen.
Strö över extra grovriven pepparrot och cocktailkapris.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...