onsdag 20 april 2011

Gurkrullar med lax och chevreostfyllning


Bra plockmat! Bör göras så nära serveringen som möjligt då gurkan lätt blir vattnig. 4 personer

2 gurkor
1 paket kallrökt lax i tunna skivor (200 g)
180 g chevréost
½ dl lätt créme fraiche
5-6 stora grönmyntablad, finstrimlade
Salt
Peppar nymalen

Skölj gurkorna. Skär bort ändarna och dela varje gurka i 2 lika stora bitar. Klyv bitarna på längden. Hyvla skivorn på längden av gurkorna med en osthyvel som skär rätt tjockt. Lägg skivorna på dubbelt kökspapper som drar åt sig vattnet. Salta ev lätt för att dra ur vätskan.

Rör samman chevré med créme fraiche till en slät kräm. Smaka av med mynta, salt och peppar.
Lägg en bit lax, ungefär en halv skiva på varje gurklängd. klicka på lite chevrekräm och rulla samman.

Fäst med en tandpetare och lägg rullarna på fat eller förrättsassietter med ett salladsblad, beroende på om de ska serveras som drinktilltugg eller som förrätt vid sittande bord.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...