söndag 13 mars 2011

Viltgryta med apelsin

Dot bjöd på hjortgryta i lördags. Det var väldigt gott.

Köttet ska koka tills det är riktigt mört och gott. Tiden kan variera beroende på köttslag och styckningsdel. 4 portioner

600 g benfritt kött av älg, hjort eller rådjur
Smör
1 msk vetemjöl
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 apelsin, pressad saft av
1/2 dl konc svartvinbärssaft
2 dl crème fraiche
2 msk kantarellfond
1 msk kinesisk soja
ev tunt skal från 1/4 apelsin
Persilja till garnering

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta och strö över mjölet. Krydda med peppar och timjan.
Häll över apelsinsaft, svartvinbärssaft, crème fraiche, kantarellfond och soja.
Låt grytan sjuda ca 1 1/2 tim tills köttet känns mört. Strimla apelsinskalet och rör ner det i grytan på slutet. Garnera med persilja.

Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...