söndag 27 mars 2011

Italiensk fylld filé

Serveras gärna med en örtrisotto (se min kokbok; tillbehör) eller potatisgratäng.
4 portioner

1 fläskfilé (ca 600 g)
6 skivor parmaskinka
75 g fetaost eller mozzarellaost
5 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk basilika
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk smör eller margarin
12 trägrillspett (i trä

Lägg grillspetten i blöt. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Vik upp filén. Alternativt skär upp filén så den blir som en rulltårta.

Dela skinkbitarna i mindre bitar, skiva osten eller smula fetaosten i mindre bitar. Finhacka basilikan.
Salta och peppra i filén, fyll den med skinka, ost, tomatbitar och basilika.
Linda baconskivor runt hela filén. Sätt ugnen på 200C.

Bryn filén hastigt runt om i smör.

Stick in grillspetten från ena långsidan så att du efter tillagning kan skära lagom stora bitar mellan pinnarna. Alternativt bind upp med snöre.

Stek ca 20 min i ugnens mitt. Ta ut och skär med vass kniv mellan pinnarna.
Går även utmärkt att grilla.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...