söndag 27 februari 2011

Gulaschsoppa på vildsvin

Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Receptet är hämtat ur Morberg jagar och lagar förutom att jag bytt ut kummin till sambal oelek.
Foto: Martin Löf

300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 potatisar av fast sort (400 g)
1 morot
3 msk Smör eller rapsolja
1 krm sambal oelek
(2 tsk kummin, malen)
1 tsk mejram, malen
3 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
0.5 citron, tvättad, rivet skal och saft
1.5 l oxbuljong
Salt, efter smak
Peppar , efter smak

Tillbehör
Gräddfil
Nybakat bröd

Skär köttet i centimeterstora tärningar.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar.
Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter.
Tillsätt buljong och lite salt och peppar.
Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då.
Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...