söndag 2 januari 2011

Zucchini- och broccolisoppa med ädelost

Ädelosten ger soppan en krämig och lyxig smak. Byt ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong för den som föredrar vegetariskt. 4 portioner.

3 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
300 g zucchini
1 msk rapsolja
6 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning alt grönsaksbuljong
300 g broccolibuketter, frysta
3 dl mjölk
60 g ädelost
1 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör
Bröd

Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skölj och tärna zucchini. Fräs grönsakerna i olja i en stor kastrull 2-3 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning och broccoli. Koka 5-6 minuter under lock. Mixa soppan slät.
Tillsätt mjölk och ost och hetta upp soppan. Salta och peppra.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...