måndag 3 januari 2011

3-veckors sallad

En god sallad vintertid som passar till det mesta. Jag har provat med brysselkål istället för paprika och det blev också gott. Håller sig 3 veckor i kylskåp.
800 g morötter
1 kg vitkål
1 liten purjolök eller 1 rödlök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl rapsolja (olivolja) eller 0,5 dl av vardera
1,5 dl äppelcidervinäger
½ dl socker
1 msk örtsalt
1 msk salladskrydda (italiensk tex)

Riv morötter och vitkål på rivjärn eller i matberedare, välj själv grovlek. Finhacka purjolök och paprika.

Blanda och koka upp olja, äppelcidervinäger, socker, salt och salladskrydda.

Blanda grönsakerna i en stor skål och häll över lagen. Rör om väl.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...