måndag 3 januari 2011

Pastasallad med ärtpesto

Vill man ha lite annan smak kan man byta ut pinjenötterna mot bacon. 8 portioner

400 g pasta, penne eller skruvar
5 dl gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 dl parmesanost, färskriven
100 g sockerärtor
2 buffelmozzarella
100 g babyspenat, färsk och rucola
50 g pinjenötter

Koka pastan enligt förpackningen.

Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och droppa i olivoljan. Flytta över till en stor bunke och vänd i parmesanosten och pastan.

Dela sockerärterna på mitten och vänd ner dem och 2 dl gröna ärter. Skär mozzarellaosten i kuber och vänd i dem samt spenat och rucola direkt före servering.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på medelhög värme och strö över salladen. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...