tisdag 4 januari 2011

Laxstrutar

Servera gärna som förrätt till Helstekt fläskfilé med örtsmör, potatis- och squashgratäng så blir det en läcker meny. 6 portioner

6 stora eller 12 små tunna skivor kallrökt lax
Ca 50 g dessertost med pepparrot
12 fina salladsblad
400 g räkor, oskalad vikt
3 msk crème fraiche
1 tsk klippt dil
Dillkvistar
Citronskivor
2 avocado

Lägg upp förrätten portionsvis på assietterna. Bred ut laxskivorna, lägg ihop 2 om de är små. Bred på ett tunt lager pepparrotsost. Täck med salladsblad.
Skala räkorna och fördela dem så att det blir lika många på varje portion. Klicka på crème fraiche och klipp över lite dill. Sno ihop till stora luftiga strutar. Stick i dillkvistar och citronskivor.
Skala, dela och kärna ur avocadon. Skär upp dem i klyftor och lägg ett par stycken på varje assiett vid sidan om laxstruten.
Servera gärna med rostat bröd.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...