fredag 21 januari 2011

Laxlasagne 2

Tröttnar man på vanlig lasagne är detta ett utmärkt alternativ. 4 portioner

400 g färsk lax
2 förpackningar mozzarella
Lasagneplattor
4-5 mogna tomater
1 gul lök
1 zucchini
2 stjälkar blekselleri
½ färsk fänkål
1 röd paprika
500 g passerade tomater
1 msk koncentrerad kycklingfond
Salt
Vitpeppar
Smör

Ansa och skär lök, zucchini, blekselleri, fänkål och paprika i mindre bitar.

Fräs grönsakerna med smör i kastrull. Tillsätt passerade tomater och smaka av med kycklingfond, salt och peppar. Låt sjuda några min.

Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den sedan i tunna skivor. Skär mozzarella i så tunna skivor som möjligt. Skiva även de färska tomaterna.

Smöra en ugnsäker form. Varva lasagneplattor med skivad tomat, tomat- och grönsaksröra, lax och mozzarella. Minst tre varv bör det vara. Avsluta med lasagneplatta, tomat- och grönsaksröra och mozzarella.

Grädda 40 min i 175 g. Täck gärna över lasagnen under 15 min för att inte lasagneplattorna ska bli för hårda i kanterna.

Lasagnen serveras med citron och grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...