måndag 3 januari 2011

Kasslerpaj

Kassler tillhör inte mina favoriter men i denna paj så funkar det utmärkt. 6-8 portioner

ca 400-500 g kassler
150 g margarin
ca 3,5 dl vetemjöl
3 msk ljummet vatten
3 ägg
3 dl mjölk
En nypa salt
1,5 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
Riven ost
Körsbärstomater
Basilika

Pajdeg
Blanda margarin, mjöl och ljummet vatten till en deg. Platta ut den i en pajform. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter i ugn 200 g på mittersta falsen. Ta ut den ur ugnen och öka ugn till 225 g.

Skär kasslern i tärningar och lägg över pajdegen.
Gör sedan äggstanning - vispa ägg, mjölk och kryddor.
Strö riven ost på kasslern och slå sedan över äggstanningen.
Halvera körsbärstomaterna och stick ner dem i äggstanningen. Strö basilika över.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-45 min.

Servera en grönsallad till.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...