fredag 21 januari 2011

Italiensk pastagratäng

Nötfärs på en bädd av squash och pasta - härlig alltiett-rätt som passar alla smaker. 4 portioner
4 rejäla portioner kokt pasta, tex tagliatelle
1 squash
2 msk olivolja till stekning
2 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
1 liten finstrimlad gul lök
1 smulad grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
Ev lite salt
2-3 dl riven ost
2½ dl matlagningsgrädde

Bred ut den kokta pastan i lätt smörad ugnsform. Skiva och mjukstek squashen i olja. Lägg squashskivorna på pastan.

Bryn färs och lök i smör eller margarin. Smula i buljongtärningen, späd med vatten och krossade tomater. Krydda med peppar och oregano. Låt färssåsen koka ihop på svag värme. Smaka av om ev mer salt kan behövas.

Häll såsen över squashen. Strö på riven ost och ringla över grädden. Gratinera i 225 grader tills rätten fått fin färg, 15-20 minuter.

Servera gratängen med en blandad sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...