söndag 2 januari 2011

Grekisk grönsaksgratäng

En god vegetarisk gratäng som passar både som tillbehör till kött eller kyckling eller som ensamrätt med ett gott bröd och tzatziki. 4 personer

500 g mjölig potatis
600 g squash
4 mogna tomater
1 stor rödlök
4 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, 400 g
0,5 dl olivolja
2 tsk timjan
Salt
Nymald peppar
200 g fetaost
1,5 dl svarta oliver
0,5 citron, saft från

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i 1–2 cm stora kuber, squashen i knubbiga bitar, tomaterna och löken i klyftor och hacka vitlöken.

Blanda grönsakerna i en ugnssäker form och häll över de konserverade tomaterna, olivoljan och timjan. Krydda med salt och peppar och blanda om.

Stek i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, speciellt potatisen. Det tar cirka 45 minuter.

Strö/smula oliverna/fetaosten över grönsakerna när ungefär 10 minuter av stektiden återstår.

Pressa över citronsaften vid serveringen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...