fredag 21 januari 2011

Frasig potatisrulle

Gott och lite annorlunda till köttbiten. 4 portioner

4 smördegsplattor
600 g potatis av fast sort
75 g smält smör
3/4 tsk salt
1 dl finhackad persilja

Tina smördegen.
Värm ugnen till drygt 225 g.
Finhacka persiljan och smält smöret.
Kavla ut smördegsplattorna en halv gång på längden och dela vardera i två.
Skala och finriv potatisen på rivjärn ner på en ren handduk. Vrid ur det rivna hårt i handduken, du får ut drygt 2 dl vätska.
Blanda potatis, persilja, salt och smält smör. Lufta med en gaffel och fördela på degen. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven ner på smord plåt med bakpapper.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...