tisdag 4 januari 2011

Fläskfilé med gorgonzolagratinerade bananer

Verkligen gott. Tips: strö lite jordnötter över. 4 portioner

500 g fläskfilé
1 msk smör
Salt
Peppar
1 tsk röd curry
1 liten grön paprika
1 liten röd paprika
2 dl grädde
2 msk mango chutney
2-3 bananer
100 g gorgonzolaost
ev jordnötter

Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Smält smöret i en stekpanna och bryn skivorna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra och strö över curryn.
Ta upp köttet, lägg i en ugnssäker form.
Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i stekpannan, späd med grädden och rör i mango chutney. Låt sjuda ett par minuter.
Häll paprikaröran över fläskfilén.
Skala och skär bananerna i skivor. Lägg dem över köttet och strö på riven gorgonzola.

Sätt in formen i 250 grader och gratinera tills osten smält ner och fått lite färg.

Servera med ris, couscous eller pasta och en sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...