onsdag 10 november 2010

Grönkålspesto

Så norrlänning jag är har jag lärt mig tycka om grönkål sedan jag flyttade till Halland. Denna pesto är verkligen god. För 6-8 personer.

2,5 dl hackad förvälld grönkål eller 200 gr fryst hackad grönkål
1 liten rödlök, skivad
1 dl sötmandel
1 dl lagrad ost, riven
1 dl smör, smält
Salt
Svartpeppar

Förväll den färska eller tina den frysta grönkålen och krama ur vattnet ordentligt.
Lägg grönkål, lök, mandel och ost i en matberedare/mixer. Kör till en jämn massa och späd med smöret, lite i taget, medan maskinen är igång.
Smaka av med salt och peppar.

Tips:
Värm försiktigt efter att peston stått i kylskåp.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...