fredag 12 november 2010

Grillad örtmarinerad fläskfilé

Går utmärkt att förbereda fram till grillningen. 6-8 portioner.

2 st fläskfiléer á 450-500 g
1 ½ dl hackad körvel, basilika och timjan eller 1 tsk torkad av vardera
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 pkt bacon
1 flaska mörkt öl

Putsa köttet. Skär upp en längsgående ficka i båda filéerna. Fläk ut köttet. Skölj och grovhacka kryddörterna. Smula eller stöt sönder de torkade om sådana används.
Fördela kryddorna över köttet. Salta och peppra.
Rulla ihop filéerna och lägg ihop så att de blir en stor lika tjock filé.
Rulla baconskivor runt om och fäst ihop hela rullen med hushållssnöre.
Lätt köttrullen i en form och häll på öl. Låt köttet marinera i detta, helst över natten eller minst 2 tim. Vänd köttet några gånger.
Hit kan man förbereda.

Ta upp och grilla rullen ca 25-30 min. Vänd köttet då och då. Skär upp den nygrillade filén i tjocka skivor.

Servera med grönsaker (grillad tomat) och klyftpotatis.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...