måndag 25 oktober 2010

Måndagsgratäng med skinka

Ännu en allt-i-ett gratäng.
4 personer

300 g pasta, tex penne
300 g benfri kassler eller rökt skinka
1 stor purjolök
1 msk smör
150 g riven lagrad ost
3 ägg
3 dl mjölk
2 msk finhackad färsk basilika
Salt
Peppar
3 msk riven parmesanost
Hackad persilja

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en eldfast form. Koka pastan enligt anvisningarna och låt den rinna av väl.

Skär kasslern i små tärningar. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör. Blanda pastan med kassler, purjolök och riven ost och häll allt i formen.

Vispa samman ägg och mjölk och smaksätt med basilika, salt och peppar. Häll det över gratängen. Strö på riven parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i 25 min.

Strö på hackad persilja och servera.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...