torsdag 30 september 2010

Viltgryta

En snäll jägare förser mig emellanåt med hjortkött och vildsvinskött, då gör jag ofta denna gryta som är enkel men god. 4 portioner

ca 500 gram grytbitar av vilt eller nöt
6-8 schalottenlökar
Salt
Svartpeppar
2 krossade vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1-2 msk kantarellfond
3 morötter

Skala löken. Har du stora lökar så dela dem.
Putsa köttet och skär grytbitar om det inte är gjort.
Skala och skiva morötterna i cm-stora skivor.

Bryn lök och kött ordentligt i omgångar och lägg över i en stor stekgryta.
Tillsätt salt, peppar, fond samt grädde och crème fraiche.
Låt alltsammans puttra under lock i 45 min. Lägg i morötterna och koka ytterligare 15-30 min.

Tillagningstiden beror på köttkvaliteten och storleken på grytbitarna. Koka tills köttet är ordentligt mört så att det nästan smälter i munnen.

Servera med kokt potatis, gelé eller inlagd gurka och sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...