torsdag 30 september 2010

Schweizernötkaka

10 bitar

2 ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1,25 dl vetemjöl
100 smält smör

Topping
200 g schweizernötchoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret. Se till att smeten
är jämn.
Häll smeten i en smord och bröad kakform, gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.

Smält under tiden chokladen i en kastrull över ett vattenbad eller på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.

Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

Tips
Servera gärna med citrongräddglass med hallon.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...