onsdag 1 september 2010

Köttfärspaj

En god köttfärspaj som går alldeles utmärkt att frysa. Passar perfekt att ta med till Funäsdalen då jag vill slippa laga mat när jag är där.

400 g köttfärs
1 purjolök
200 g champinjoner
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 burk creme fraiche
2 msk tomatpure
2 pkt kyld smördeg eller 1 sats pajdeg
1 äggula

Bryn köttfärsen i smör. Ta upp den och fräs tunt skivad purjo och svamp i bitar. Blanda ner köttfärsen. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör ner creme fraiche och tomatpure. Låt puttra en stund. Smaka av.

Klä botten på en stor pajform eller flera små portionsformar och kanterna med smördeg/pajdeg. Nagga botten och förgrädda. Häll i köttfärsröran.
Grädda pajen i 225 grader tills fin färg.

Alternativt täck med ett lock av smördeg. Nyp ihop kanterna. Dekorera gärna med tex blad eller blomma av deg. Pensla med äggula.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...