torsdag 30 september 2010

Grekisk fläskfilégratäng

Köttet marineras över natten. Enkel bjudmat då allt kan förberedas och gratineras när gästerna kommer. 6 port

Fläskfilé ca 1 kg
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
Tomater
Fetaost

Marinad
1-1½ dl olivolja
2-4 pressade vitlöksklyftor
1-1½ tsk sambal oelek
2 msk soja

Kall sås
2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonäs
1 pressad vitlöksklyfta
1-1½ tsk italiensk salladskrydda
½ pressad lime

Blanda marinaden och lägg i fläskfilén skuren i mindre bitar. Låt ligga över natten.

Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (täck botten), salta.
Ställ in i ugn 225 grader i ca 10 min.

Strö över fläskfilén och marinaden, strö över paprikorna i strimlor och löken i klyftor. Lägg på skivade tomater och fetaost i kuber.
In i ugnen ca 35-40 min.

Servera med den kalla såsen och en sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...