söndag 1 augusti 2010

Tortiglioni med köttfärs, aubergine och chili

En god variant på spagetti och köttfärssås. 4 portioner.

400 gram Tortiglioni eller valfri pasta
500 gram köttfärs
4 msk olivolja
2 schalottenlök, skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
0,5-1 röd chilifrukt, tunt skivad
3 msk tomatpuré
1 köttbuljongstärning
3 dl vatten
1 aubergine tärnad
2 msk hackad bladpersilja
1 dl Grana Padano ost, riven

Bryn köttfärsen i olivoljan. Tillsätt lök, vitlök och chili och stek i ytterligare någon minut.
Rör i tomatpuré, buljongtärning och vatten. Låt koka ihop i ca 15 minuter.
Koka pastan "al dente" enl förpackningens anvisningar.
Stek auberginen gyllenbrun i lite olivolja. Rör ner den i köttfärsen. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
Blanda färsen med den nykokta pastan. Servera med riven Grana Padano-ost.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...