söndag 1 augusti 2010

Laxlasagne

Vi älskar lasagne i vår familj. Denna är utmärkt en fredagskväll när man vill ha något gott som samtidigt är lättlagat. Sen att den är mager gör ju inte saken sämre. 3 portioner.
200 gram färska lasagneplattor
500 gram färsk laxfilé, utan skinn och ben
100 gram färsk babyspenat
200 gram fetaost
2 dl creme frachie 2-8%
2,5 dl färdig mild citronsås 5%
2 msk pressad citron
0,5 dl riven ost, 17%
1 tsk olja till formen

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort skinn och ben från laxen. Skär den i ca 1,5 cm tärningar. Ta bort kraftigare stjälkar från spenaten och strimla den. Tärna fetaosten i ganska små bitar.

Värm citronsåsen i en kastrull. Rör i frachen och den pressade citronen. Smaka av (Ev. kan mer citron behövas men tänk på att fetaosten är salt och att spenat kan ha en ganska stark smak så krydda försiktigt i övrigt.)

Smörj en ugnsform med oljan. Lägg ett lager med lasagneplattor i botten. Lägg på hälften av laxen, spenaten och fetaosten. Slå över knappt hälften av såsen. Upprepa ytterligare ett varv. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ringla den sista lilla skvätten sås över. Strö över osten. Gratinera i ugn ca 20 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...