fredag 13 augusti 2010

Glasspaj

Dekorera med färska bär eller frukt. Gör man 3 satser och fördelar i 2 formar blir den extra hög och fin. 6 portioner.

3 ägg, delade i gulor och vitor
2 dl socker
1 citron, det rivna skalet och saften
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde, vispad lagom hårt
4 digestivekex, smulade

Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt skal och saft från citronen, vaniljsocker, crème fraiche och grädde.
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt ner i smeten.

Fördela kexsmulorna i en form (ca 22 cm i diameter) med löstagbar kant. Häll i glassmeten och ställ i frysen.

Dekorera med valfri frukt och bär innan servering.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...