fredag 13 augusti 2010

Dajmkaka

Underbart god kaka med dajm och nougat.

125 gram smält smör
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk

Garnering
1 krossad dubbeldajm
1 marabou dubbelnougat

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken. Rör ner det smälta smöret och den krossade dajmen.

Grädda i en 1,5 liters avlång sockerkaksform i ca 45-55 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.

Låt kakan svalna något, skiva sedan nougaten i tunna skivor och lägg över kakan i ett jämnt lager där den smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade dajmen. Ställ gärna kakan i kylskåpet så stelnar nougaten fortare.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...