söndag 29 augusti 2010

Chokladkladdkaka med pinjenötter

Gillar man kladdkaka måste denna provas. Kan med fördel göras dagen innan.
8-10 personer

200 gr Fazer Ögon 70 % Premium Choklad
1 tsk bakpulver
4 st ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
200 g smör
Pinjenötter

Värm ugnen till 200 gr. Vispa ägg och socker vitt pch pösigt. Smält chokladen och smör. Häll över i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ihop.

Smöra och bröa en rund bakform ca 25 cm. Täck kakan med pinjenötter. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.

Servera gärna tillsammans med en spegel på hallon och glass. Kakan kan med fördel göras dagen innan.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...