lördag 14 augusti 2010

Ansjovisfisk

En härlig smak av ansjovis och sköter sig själv i ugnen.
Foto: Lånad från Arla
4 port
 
600 g fiskfilè, t ex sej
1 liten ask ansjovisfilèer, ca 50 g
3/4 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk ströbröd
2 tomater
1 knippa dill
Sätt ugnen på 225°.
Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna.
Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min.
Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.
 
Servera med kokt potatis.
Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...