torsdag 15 juli 2010

Rosmarinbaguetter

6 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
14 dl vetemjöl , gärna special

Olivolja
Grovt salt eller flingsalt
1 - 2 msk finhackad , färsk rosmarin

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda i salt och olja. Häll i vetemjöl. Knåda till en deg. Täck över och låt jäsa ca 1 tim.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 lika delar. Rulla ut dem till baguetter, lika långa som plåten. Sno dem lite lätt och lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla med olja och strö över rosmarin och salt. Tryck lätt så att kryddorna fastnar. Täck över och låt jäsa i 30 min.
Grädda i 15-20 min. Låt bröden svalna på plåt.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...