torsdag 15 juli 2010

Kyckling- och bacongratäng med frasigt potatistäcke

4 pers.

1 gul lök
3-4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
Smör
3-4 msk tacokrydda eller 1 msk italiensk kycklingkrydda
3 msk hackad persilja
1 ägg
½ burk crème fraiche eller crème fraiche chili och paprika
2-3 (visp)grädde
3 dl riven ost

5-6 medelstora potatisar

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken. Strimla kycklingfiléerna och baconet.
Hetta upp smör i en stor stekpanna. Fräs lök, kyckling och bacon på ganska hög värme i ca 10 min. Rör ner taco- eller kycklingkrydda och persilja.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och ost. Vänd ner kycklingen och lägg alltsammans i en smord ugnssäker form.

Skala och skiva potatisen tunt. Lägg potatisskivorna över fyllningen i ett fjällmönster. Strö ev över ost och persilja. Ringla över lite flytande margarin.
Sätt formen i mitten av ugnen i 20-30 min eller tills potatisen är klar och fått fin färg.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...