torsdag 15 juli 2010

Fylld brödkrans

Kransen går utmärkt att frysa in. Tina i ugnen på mycket låg värme. 1 bröd

½ sats Finax brödmix Brytbröd (har även använt Grekiskt lantbröd)
1 pkt torrjäst
3 ½ dl vatten, 45 grader
1 liten rödlök
½-1 röd paprika
100 g fetaost
15 blad färsk oregano eller ½ msk torkad
Vetemjöl till utbakningen
Olivolja till formen och pensling

Blanda brödmix och torrjäst. Arbeta samman med vattnet till en smidig deg i 5-10 min.Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.

Förbered fyllningen medan degen jäser. Halvera rödlöken och skiva den tunt. Skär paprikan i tunna strimlor. Skiva fetaosten tunt. Smörj en rund form ca 20 cm i diameter, generöst med olivolja.

Stjälp ut degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig. Kavla ut den till en rektangel, 35x25 cm. Fördela lök och paprika över degen. Smula över fetaosten och strö över oreganobladen. Rulla ihop degen på längden som en rulltårta. Lägg rullen i en krans med skarven neråt i den runda formen. Nyp ihop skarven lite.

Låt jäsa under bakduk i 30 min medan ugnen värms till 225 grader. Pensla kransen med mer olivolja och strö ev över lite saltflagor. Baka i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt kransen svalna på galler utan bakduk.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...