torsdag 15 juli 2010

Aprikosbröd

Ett underbart bröd som är lättbakat och snabbt gjort. Pålägg är nästan överflödigt.

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrö
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter (hela)
1 liter filmjölk
1,5 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även bikarbonaten för att det ska bli jämt blandat.
Blanda filmjölken och sirapen i en annan bunke.
Häll filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt till det blir en kladdig smet.
Smörj och bröa två avlånga kakformar, fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dem längst ner i ugnen. Grädda i ca 1 timme.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...